I Länna, söder om Stockholm, har vi länge haft något spännande på gång. Här har vi nämligen byggt vårt alldeles egna kafferosteri. Och det är inte vilket kafferosteri som helst. Det är ett av Europas största och mest moderna rosteri för specialkaffe. Nu rostar vi med andra ord allt vårt kaffe själva!

Detta gör vi av flera anledningar men först och främst för att vi älskar kaffe. För oss är kaffe så mycket mer än en dryck. Det är en konstart och ett ädelt hantverk som kräver ömsint hantering i alla steg från planta till kopp. 

Nu kan vi fullt ut fokusera på att rosta specialkaffe, eller Specialty Coffee som det heter internationellt. Varje parti kaffe som kommer till vårt rosteri har sin egen historia och karaktär, och var och ett förtjänar sin helt unika rostning. Vi rostar därför vårt kaffe för hand i små mängder med olika temperatur och tider. På så sätt kan vi säkerställa att bönorna vi har fått från kaffebönderna kommer till sin rätt på bästa sätt.

Viktigast av allt är att vi har god tid på oss att rosta vårt kaffe i precis det tempo som världens bästa kaffe behöver. Det är ett långsamt tempo. Riktigt långsamt. Metoden heter slowroasting, och med den framkallar vi kaffebönornas alla unika smaknyanser.

Hela rostningsprocessen övervakas och kontrolleras av våra Rostmästare. Tittar du lite närmare på kaffepåsen du köper hos oss kan du se vem som rostade just det kaffet. Självklart är kaffet så färskrostat som möjligt, det är nämligen a och o för riktigt gott kaffe.

Från planta till kopp

Kaffets resa är lång och fantastiskt spännande. Vi kan följa kaffet från det att det blir planterat, skördat, våtbehandlat eller soltorkat, skeppat, rostat, bryggt och slutligen serverat till dig som gäst. Med andra ord följer vi kaffet i alla led från planta till kopp. Läs gärna mer om samarbetet med våra kaffebönder här.

Följ oss på Instagram