Vår story   

Om oss

Vi tar det från början

Om det inte finns nåt mysigt kaffeställe med hembakade godsaker där du bor, så kan du väl öppna ditt eget? Ja, det var precis så Charles och Elisabet tänkte. Och gjorde. 1996 öppnade de dörren till det allra första Espresso House, i Lund i Sverige.

First coffee shop
First coffee shop
First coffee shop

Ett nytt sätt att njuta av kaffe

Espresso House erbjöd då något helt annat än det ganska traditionella caféerna gjorde på den tiden. Det var en helt ny, mysig och välkomnande atmosfär där man kunde njuta av kaffe på ett nytt sätt.

Kvalitet och passion

Charles och Elisabet grundade företaget på två viktiga grundstenar: kvalitet och passion. Det blev grunden till den kultur som än idag präglar företaget. I början bakade de allting hemma i sitt eget kök, med familjens egna recept. Visste du att receptet till Kladdkakan är Charles farmors? Den har varit en favorit sedan starten, och är än idag en given klassiker på menyn.

Kvalitet och passion

Espresso House idag

Espresso House är idag en del av världens största kaffefamilj JAB Holding BV. Vi har växt till ett ledande varumärke inom premiumkaffe i Norden med våra 500 shoppar i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Vårt huvudkontor för Espresso House Group ligger i Stockholm.

Espresso House idag