Kaffehandel. Det är väl sådant som äger rum på kaffebörsen, där män i kostym rusar runt och jagar den bästa kursen? Inte nödvändigtvis.  Vi handlar nämligen alltid direkt med kaffebönderna, eller representanter för deras kooperativ. Och inte nog med det. Vi skapar starka relationer med kaffebönderna och deras familjer, engagerar oss i deras lokalområden och besöker helst deras gårdar minst en gång om året.

Win-win-win

Det medför stora fördelar för oss alla att vi köper kaffe direkt från kaffefarmen. Kaffebönderna kan vara säkra på att de får ett högt fast pris för sitt kaffe, oavsett hur marknaden rör sig. Det ger dem en ekonomisk trygghet och en långsiktigt hållbar verksamhet.
För oss innebär det att vi kan spåra kaffebönornas väg från planta till kopp. Vi kan faktiskt dokumentera bärens ursprung hela vägen tillbaka till den ursprungliga kaffebusken!
Inte nog med det så säkrar vi även kvaliteten på kaffet. När kaffet plockas väljer vi bara de bästa, rödaste och mest mogna bären. Det är nämligen bärens kvalitet och inte mängden, som avgör ersättningen till kaffefarmen.  Det är alltså endast kaffebär med massor av karaktär och spännande smakprofiler som finner sin väg till vårt rosteri och sedan ut till din kopp.

Fördelar med direkt handel

Våra kaffebönders ekonomiska trygghet är säkrad.
Vi vet precis var kaffet kommer ifrån och kan spåra kaffet tillbaka till kaffebusken.
Vi besöker våra kaffebönder minst en gång per år.
Säkerställer att vi alltid får premiumkaffe av högsta kvalitet, så kallad Specialty coffee och inget annat.

Följ oss på Instagram