Den 2 april 1996 slog Espresso House för första gången upp sina dörrar när vår första coffee shop öppnade på Kyrkogatan i Lund. Vi vill fira vår födelsedag med ett extra gott kaffe för en god sak, vår Anniversary Brew. Vårt jubileumskaffe inte bara smakar fantastiskt gott utan bidrar också till något gott för våra kaffebönder. Vi tror på att skapa nära och långsiktiga relationer med våra kaffebönder och deras familjer, vi handlar alltid med bönderna direkt på plats och vill arbeta gemensamt för en hållbar kaffeutveckling. Vårt nära samarbete möjliggör också att vi kan bidra med viktiga samhällsprojekt på plats.

Säsongens utvalda jubileumskaffe är ett ekologiskt specialkaffe från kaffekollektivet ASOCASEL, där många små kaffebönder gått samman för att odla kaffe i regionen Quillabamba i södra Peru. För varje kopp och kaffepåse som vi säljer så kommer vi bidra till ett skolprojekt för kaffeböndernas barn. Jose Antonio Encinas skolan ligger i Canelon och har ett stort behov av en skolbuss för att möjliggöra att även barn som bor långt bort kan få gå i skolan. Skolbussen står högst på önskelistan, men skolan behöver också hjälp att ordna en matsal så barnen kan fylla på med energi under den långa skoldagen. Vi har därför bestämt oss för att årets bidrag går till en skoltransport samt hjälp till en ordentlig lunchmatsal på skolan.

Vår Anniversary Brew 2018 är ett ekologiskt specialkaffe med smaktoner av plommon, mandarin och nötig nougat. Kaffet från Quillabamba har rostats långsamt och varsamt på vårt kafferosteri I Länna. Rostningen är A och O för att varje bönas unika karaktär ska kunna blomma ut till en perfekt kaffeupplevelse. Du kan njuta av vårt jubileumskaffe på våra coffee shops eller varför inte köpa med en påse för att brygga det hemma.

Följ oss på Instagram