Vår Anniversary Brew

Varje år producerar vi ett extra speciellt kaffe för en god sak, vår Anniversary Brew. Vårt jubileumskaffe inte bara smakar fantastiskt gott utan bidrar också till något gott för våra kaffebönder. Vi tror på att skapa nära och långsiktiga relationer med våra kaffebönder och deras familjer, och handlar därför med Direct Trade för att arbeta gemensamt för en hållbar kaffeutveckling. Vårt nära samarbete möjliggör också att vi kan bidra till viktiga samhällsprojekt på plats.

Bygger ett välbehövligt sjukhus

Säsongens utvalda jubileumskaffe är ett ekologiskt specialkaffe från vår kaffebonde Ibrahim i regionen Jimma i Etiopien. För varje såld kopp och kaffepåse av vår Anniversary Brew bidrar vi till ett välbehövligt sjukhus till Jimmas invånare. Målet är att förbättra tillgänglighet till vård för invånarna.

2018 hjälpte vi till att bidra till ett skolprojekt för kaffeböndernas barn i regionen Quillabamba i Peru. Skolan hade ett stort behov av en skolbuss för att möjliggöra att även barn som bor långt bort kan få gå i skolan. Skolan behövde även hjälp att ordna en matsal så barnen kan fylla på med energi under den långa skoldagen. Vi bidrar till att matsalen renoveras och rustas upp och genom inköp av en skolbuss. Totalt bidrog vi med 20 000 dollar.

Kaffet från Jimma

Vår Anniversary Brew 2019 är ett ekologiskt specialkaffe med smaktoner av blomster, citron och persika. Kaffet från Jimma har rostats långsamt och varsamt på vårt kafferosteri i Länna. Rostningen är A och O för att varje bönas unika karaktär ska kunna blomma ut till en perfekt kaffeupplevelse. Du kan njuta av vårt jubileumskaffe på våra coffee shops eller varför inte köpa med en påse för att brygga det hemma. För varje såld påse och kopp Anniversary Brew är ni med och bidrar! Tack!

 

Följ oss på Instagram