Espresson ligger oss varmt om hjärtat och är grunden i många av våra populära drycker. Vi har letat världen över och smakat otaliga kaffesorter för att hitta den mest perfekta blandningen. Idag består den av bönor från Brasilien, El Salvador och Etiopien men beroende på säsong skiftar sammansättningen för att kaffet alltid ska smaka fantastiskt.

Precis som allt våra kaffe är vår espresso naturligtvis ett specialkaffe. Specialty coffee, som det heter på engelska, betyder att kaffet alltid når över 80 poäng på en kvalitetsskala från 0–100 poäng. Med andra ord kan vi bokstavligt talat säga att vårt kaffe håller världsklass.

Våra kaffebönder plockar bara de rödaste och mest mogna kaffebären, kaffet tas sedan om hand och rostas på vårt eget rosteri i Länna utanför Stockholm. Här ser våra rostmästare till att rostningsprocessen är optimal för just vår espresso så att den rika sammansättningen av smaknyanser tydligt framträder. Resultatet är vår Signature Espresso som är fyllig och karaktärsfull med sötma, friskhet samt toner av choklad, karamell och apelsin. Smaken är perfekt balanserad, oavsett om du avnjuter din espresso ren eller med ångad varm mjölk.

Det är givetvis du som bestämmer hur ditt kaffe ska smaka. Våra baristor gör nämligen alltid din dryck precis som du vill ha den.  Specialönskemål som ”extra varm”, ”mindre mjölk”, ”extra kraftig” och ”mer skum” är ljuv musik i våra öron. Vi vill nämligen att du alltid ska få den bästa möjliga kaffestunden hos oss, därför görs varje kopp kaffe med omsorg.