Espresso House och Håll Havet Rent
Idag tar Espresso House ett viktigt steg inom hållbarhet när man blir ny medlem i nätverket Håll Havet Rent. Håll Havet Rent är ett initiativ från stiftelsen Håll Sverige Rent med syfte är att få konsumenter, producenter, företag och organisationer att samarbeta för att motverka nedskräpningen av våra hav.

Under det senaste året har antalet medlemmar i Håll Havet Rent mer än fördubblats. Espresso House, som är första caféaktör att gå med i nätverket, är en viktig partner i flera avseenden. Vi finns i hela landet, från Trelleborg i söder till Luleå i norr, och har således en viktig lokal närvaro gällande arbetet med att hålla plasten borta från våra marina miljöer.  Vi har också målet att minska vårt plastavtryck och reducera vår användning av engångsplast med 50 procent 2020. Läs mer på tomorrowfriendly.

– Vi verkar i en bransch där plast tyvärr är vanligt förekommande men Espresso House arbetar intensivt med att fasa ut den. Som branschledande vill vi föregå med gott exempel och att stötta Håll Havet Rent var för oss en självklarhet. Vi ser fram emot att dra vårt strå till stacken och belysa frågan för våra gäster, säger Stina Möller, vd Espresso House Sverige.

– Tillsammans kan vi rädda haven från skräpet. Och ju fler som arbetar med att minska nedskräpningen, desto bättre. Därför är vi glada för att allt fler företag vill samarbeta med Håll Sverige Rent, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.