Lagom till lanseringen av årets sommarmeny inleder Espresso House ett co-lab med food tech-bolaget Grönska. Samarbetet är ett led i Espresso House expansiva hållbarhetsarbete, 2020 siktar vi på att 50% av menyn ska vara växtbaserad år. Ett mål vi är på god väg att nå!

För er som inte känner till Grönska sedan tidigare är det ett ungt svenskt företag som producerar och säljer grönsaker och örter som odlats i vertikala hyllsystem. Vertikal odling inomhus gör det möjligt för produktion året om – ett hållbart alternativ till importerade grönsaker och örter. Samtliga 262 coffee shops i landet kommer att sälja sommarens svalkande isteer med mynta från Grönska.

– Det är så kul att ett större företag med inflytande väljer att samarbeta med ungt och innovativt bolag som Grönska, och att tillsammans ta ställning i hållbarhets- och klimatfrågan. Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete med Espresso House och en sommar med friska isteer – Natalie de Brun, Medgrundare/Ekonomi- och marknadschef, Grönska

Marockansk mynta från Grönska
Årets sommarmeny hos oss är verkligen matad med spännande nyheter, från fräscha smoothies, bowls och färgsprakande veganska frapinos, till uppfriskande isteer toppade med närproducerad mynta från Grönska.

Den Marockanska myntan från Grönska är vertikal odlad i Huddinge utanför Stockholm, klimatsmart framtagen med hjälp av slutet bevattningssystem (hydroponi), fri från besprutning och långa transporter som annars är vanligt förekommande.

– Vi tittar kontinuerligt på hur vi kan utveckla erbjudandet och hållbarhet är en viktig pusselbit i det. Med Grönska får vi en partner som delar vår passion för miljön och som på ett innovativt och hållbart sätt gör det möjligt för oss att servera närodlat – Pontus Wretman, Product Manager Espresso House

Läs mer här om klimatfördelarna som Grönska skapar och besök tomorrowfriendly.com för mer om vårt hållbarhetsarbete.