Vi tycker alla förtjänar ett riktigt gott kaffe, ett kaffe i världsklass helt enkelt. Nu presenterar vi vår nya specialkaffemeny på alla våra coffee shops, att avnjuta direkt eller köpa med hem. Bland premiärnyheterna återfinns två ekologiska nyheter. Allt kaffe rostar vi numera själva på vårt nya kafferosteri i Länna söder om Stockholm.

På Espresso House brinner vi för en härlig kaffeupplevelse. Allt vårt kaffe är specialkaffe, eller så kallat Specialty Coffee, och det är endast 5 % av allt kaffe i världen som når denna kvalitetsnivå. Vi har letat världen över för att hitta de mest passionerade kaffebönderna som kan hjälpa oss att erbjuda högsta tänkbara kvalité. Med andra ord kan vi bokstavligt talat säga att vårt kaffe håller världsklass.

Rostningen spelar stor roll för smakupplevelsen och därför rostar vi kaffet långsamt och varsamt för att ge varje kaffe en chans att utveckla sin fulla potential. Från vårt nya rosteri i Länna levereras kaffet färskrostat direkt till våra coffee shops för att avnjutas direkt eller köpas med hem. En nyhet är att det nu går att köpa både malet och hela bönor för hemmabruk.

Bland ekonyheterna hittar du Organic Brew, vårt nya välbalanserade ekologiska specialkaffe med smaker av stenfrukt, karamell och söt citrus. Ett kaffe som inte kommer att lämna någon oberörd, ett direkthandlat och våtförädlat kaffe från Tolima i Colombia. Det smakar precis som vi vill att ett krispigt Colombiakaffe ska smaka.

Jimma är vårt första ekologiska Special Brew, ett utvalt säsongskaffe från Etiopien. Det är ett elegant, våtförädlat kaffe med sammetslent avslut och toner av blomster, citron och persika.

Här är alla de nya medlemmarna i vår kaffefamilj:

Signature Espresso -En fyllig och karaktärsfull espresso med sötma, friskhet och toner av choklad, karamell och apelsin.
(Ursprung: Cerrado Brasilien, Menedez El Salvador, Hulia Colombia, Limu Etiopien, Long Miles Burundi)

Signature Brew -Ett fylligt och runt kaffe med långt avslut och tydliga toner av choklad, nöt och marsipan.
(Ursprung: Cerrado, Brasilien)

Organic Brew -Ett välbalanserat och sött kaffe med toner av stenfrukt, karamell och söt citrus. (Ursprung: Tolima, Colombia)

Special Brew Jimma – Ett elegant kaffe med sammetslent avslut och toner av blomster, citron och persika.
(Ursprung: Burka Gudina Estate, Etiopien)