Espresso House verkar i en bransch där omsättning på mat och dryck är stor. Det innebär att det ibland förekommer matsvinn, något som är både tråkigt och onödigt. Mot den bakgrunden inledde Espresso House under 2018 ett samarbete med maträddar-appen Karma. Ett samarbete som vuxit med tiden och vi kan stolt berätta att vi idag nått en milstolpe. Samtliga svenska Espresso House är nu uppkopplade mot appen.

Varje år går omkring 1,3 miljoner ton mat till spillo i Sverige, vilket motsvarar hissnande 2 miljoner ton CO2. Detta är ohållbart av flera anledningar, inte minst ur klimatsynpunkt. Med hjälp av Karma kan Espresso House lättare koppla ihop gäster med mat som annars skulle gått förlorat. Något som varit både omtyckt och värdefullt. Samarbetet har vuxit från 40 kaféer till att idag inkludera samtliga svenska shoppar, 247 stycken.

– Det är fantastiskt kul att våra gäster fått upp ögonen för samarbetet med Karma och intresset växer för varje dag. Matsvinn är en klimatbov och därför är vi stolta över att Espresso House genom Karma räddat över 60 000 måltider, omkring 26 000 kg i uppfångad CO2. Som företag växer vi så att det knakar och i takt med att vi gör det är samarbeten som det vi har med Karma yttersta värdefullt, säger Stina Möller, Sverigechef Espresso House.