’It’s the most wonderful time of the year’ är en ikonisk jullåt Andy Williams sjöng när han ville beskriva julen och vi på Espresso House kan bara hålla med – julen är verkligen den mest fantastiska tiden på året. För årets julupplaga har Espresso House tagit fram nya läckra produkter som under en begränsad tid (7/11-26/12) kommer att finnas i våra 260 kaféer runt om landet.

Varför inte skämma bort dig själv eller någon du tycker om med vår smarriga Tomtelatte, som detta år också går att få vegansk, eller vad sägs om att mota bort kylan med vår varma Äppelmumma gjord på lokalproducerad cider från Österlen. Missa inte heller vår supergoda Saffranskola latte som vi tagit fram tillsammans med Pärlans Konfektyr AB. Det finns med andra ord goda anledningar till att titta förbi närmsta Espresso House i vinter och uppleva säsongens härligaste smakupplevelse!

Nyfiken på våra exklusiva juldrycker och bakverk? Läs mer här nedan.

Co-lab med Pärlans Konfektyr (@Parlanskonfaktyr)
Tillsammans med vår samarbetspartner Pärlans Konfektyr har Espresso House tagit fram två säsongsbaserade drycker som värmer i vintermörkret. Pärlans, för er som inte är bekanta med dem, är en lokal konfektyrproducent från Stockholm som tar fram delikata kolor och kolasåser. Deras ljuvliga saffranskola har vi valt att använda och finns i vår Saffranskola Latte och vår Saffranskola Varm Choklad. Tillsammans har vi också tagit fram kolakarameller gjorda på våra Signature Brew kaffebönor. Givetvis går även dessa att köpa i våra kaféer.

Julbakverk och sötsaker
Till julen hör det till att man njuter lite extra, att man helt enkelt unnar sig något man väntat ett helt år på. Bakelser, kakor, kolor och mycket mera är pricken över i:et i julfirandet och vi är glada över att presentera några riktigt smarriga nyheter för den sockersugna. Vad sägs om vår goda saffransbulle gjord på surdeg, smör, saffran och fylld med mandelkräm? Andra nyheter är pepparkaksmuffins toppad med glasyr och tranbär, mjuk mandelkaka med tosca på toppen samt chokladboll fylld med hasselnötskräm och hasselnötter på toppen.

Tomtelatte & Tomtefrapino
Extra kul är att vår omåttligt populära Tomtelatte och Tomtefrapino är äntligen här och att de i år också går att få veganska! Den ena är en varm dryck medan den andra är kall – men vad båda har gemensamt är att de innehåller samma härliga blandning av vår espresso, kanel och kardemumma toppad med vispgrädde – mums!

Äppelmumman
Äppelmumman är ett nytt hett tillskott i vårt erbjudande och precis som Tomtelatten och Tomtefrapinon går även denna att få vegansk. Mumman är gjord på de bästa äpplena från fälten på Österlen nere i Skåne och drycken serveras varm tillsammans med kardemumma toppad med sojagrädde.