Espresso House & Ellen Bergström i hållbart samarbete!

För första gången någonsin släpper Espresso House ett exklusivt designsamarbete. Mångsysslaren och tv-profilen Ellen Bergström har tagit fram en exklusiv mugg som från och med 5 november pryder hyllorna på Espresso House. Samarbetet tar avstamp i Espresso House hållbarhetsvision där designen är lika mycket en hyllning som uppmaning till hållbart fikande.

’Tomorrow friendly’ är ett ledord hos oss på Espresso House. För oss är det viktigt att det vi erbjuder våra gäster, vare sig det är sköna fåtöljer att sitta i eller ett brett utbud av produkter, ska vara rotat i ett hållbart mindset. Vårt arbete med att minska klimatavtrycket är en pågående process och även om vi är stolta över det vi åstadkommit finns det alltid utvecklingspotential.

Ett löfte vi har är att minska användningen av plast i våra shoppar. Vi har som ambition att minska engångsartiklar med 50% och vi är på god väg att nå det målet. Flergångsmuggen är en viktig pusselbit i hållbarhetsarbetet och för att på allvar sätta den på kartan bad vi Ellen Bergström designa en limited edition mugg.

Ellen delar vår vision om att förbättra fikaupplevelsen, göra den mera hållbar och hon har tagit inspiration från naturen när hon designat. Samarbetet är en milstolpe eftersom Espresso House aldrig tidigare tagit hjälp i designsammanhang. Förhoppningen är att Ellens mönster ska få fler till att stolt vilja använda flergångsmugg och bidra till en grönare fikaupplevelse. Tillsammans gör vi skillnad.

– Jag blev så glad när jag fick frågan, eftersom jag sedan barn haft ett stort intresse för att skapa så kändes detta helt perfekt för mig. Designen heter ”Klorofyllregn” och inspirationen kommer från hållbarhet och naturen där regn och fotosyntesen låg i fokus. Ett fantastiskt roligt samarbete och jag som nybliven mamma ser fram emot att strosa omkring med min egendesignade mugg, säger Ellen Bergström

– Ellen är en härlig person som vi tycker speglar Espresso House på ett bra sätt. Vi föll för hennes sätt att kommunicera på ett underhållande och genuint sätt. Givetvis var hennes förmåga och känsla för design avgörande i urvalet och med facit i hand gjorde vi rätt. Mönstret blev hur fint som helst, säger Elvira Claesson, Head of Design Espresso House

Om muggen

  • Espresso House första designsamarbete någonsin.
  • Kampanjen syftar till att göra det attraktivt att använda flergångsmugg och fika hållbart.
  • Muggen säljs i samtliga svenska Espresso House shoppar (260st) från och med 5 november.
  • Muggen är en limited edition och kommer att säljas för 99 SEK.
  • Designen är inspirerad av modernatur.


För mer information, kontakta:
Media@espressohouse.se