Under september månad är det barncancermånaden och då intensifierar Barncancerfonden sitt arbete med att samla in pengar och sprida kunskap om vad det innebär att leva med barncancer. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer – det vill vi hjälpa till med genom att engagera oss via en rad olika aktiviteter.

Under hela september kommer våra gäster ges möjligheten att skänka pengar till Barncancerfonden när de handlar hos oss.

– Cancer är en fruktansvärd sjukdom, särskilt när den drabbar barn som har hela livet framför sig. Barncancerfondens arbete är viktigt och beundransvärt, därför är vi väldigt glada över möjligheten att kunna bidra i den fortsatta kampen mot barncancer, säger John Nylén, Koncernchef på Espresso House.

Varje måndag under månaden kommer vi att lansera fyra olika auktioner på Tradera där svenska folket kan buda hem en årsförbrukning av våra mest populära drycker; Latte, Cappuccino, Chai Latte eller ekologiskt Bryggkaffe. Alla pengar som auktionerna genererar går oavkortat till Barncancerfonden.

Under helgen 29 september till den 1 oktober kommer vi dessutom att erbjuda en ”Extra god fika” bestående av en standard varm dryck och en blåbärspaj eller en blåbärsbulle. För varje såld ”Extra god fika” skänker vi 5 kronor till Barncancerfonden.

-För att nå vår vision att utrota barncancer är vi helt beroende av generösa bidrag från privatpersoner och företag. Vi är väldigt glada att Espresso House är med oss i kampen mot barncancer, vårt samarbete har inletts med stort engagemang och mycket hjärta och det ska bli spännande att följa alla aktiviteter under månaden, säger Anne Grefberg, tf Generalsekreterare på Barncancerfonden.

 

Kort om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Du kan läsa mer om Barncancerfondens arbete här!