Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige. Framsteg inom barncancerforskningen gör att över 80% av barnen överlever. Men det räcker inte. Barncancerfonden finansierar forskning med målet att alla cancerdrabbade barn ska överleva – Espresso House är stolta över att vara en del av det. Under september månad som är barncancermånaden engagerar vi oss via en rad olika initiativ för att stödja Barncancerfonden.

– Barncancerfonden gör ett otroligt viktigt arbete. Vi är tacksamma över möjligheten att för andra året i rad få vara med och bidra till forskningen och barncancerfondens mål – att alla cancerdrabbade barn ska överleva. I år är vi även glada över att ha ett samarbete med Barnekreftforeningen i Norge för första gången. Inget barn ska behöva dö av cancer, säger John Nylén, Koncernchef på Espresso House.

Espresso House gör flera initiativ under september månad för att stödja Barncancerfonden i deras livsviktiga arbete. Några av initiativen är följande.

Tradera auktioner
Varje måndag under månaden kommer vi att lansera en auktion på Tradera där svenska folket kan buda hem en årsförbrukning av våra mest populära drycker; Latte, Cappuccino, Chai Latte eller ekologiskt Bryggkaffe. Alla pengar som auktionerna genererar går oavkortat till Barncancerfonden.

En extra god fika!
Under helgen 29-30 september kommer vi dessutom att erbjuda en ”Extra god fika” bestående av en standard varm dryck och en mudcake. För varje såld ”Extra god fika” skänker vi 5 kronor till Barncancerfonden.

Skänk 10 kronor
Under hela september månad har våra gäster möjlighet att skänka tio kronor vid sitt besök hos oss.

– Vi är så glada att Espresso House med stort engagemang bidrar till vårt arbete under barncancermånaden. Barncancerforskningen har gjort stora framsteg och idag överlever 80 procent av de barn i Sverige som insjuknar i cancer. Det är endast tack vare generösa bidrag från privatpersoner och företag som vi kan komma närmare vår vision att utrota barncancer, säger Åsa Blomberg, insamlingschef på Barncancerfonden.

Läs mer om Barncancerfondens arbete här