Ett  unikt samarbete
Espresso House och Panini Internazionale har gemensamt ca 50 års erfarenhet av att ge gäster den bästa café- och matupplevelsen. För att ännu bättre tillgodose gästernas behov, inleder Espresso House ett samarbete med Panini som kommer att förädla Espresso House lunchmeny.

Espresso House starka tradition av att skapa härliga cafémiljöer, kreativa drycker och goda bakverk kompletteras med Panini Internazionales lika starka tradition av att ta fram måltider av högsta kvalitet.

– Espresso House har alltid vågat vara innovativ. Vi hade inte varit störst i norden om vi inte varit det och med Panini Internazionale bryter vi ny mark, säger John Nylén, koncernchef Espresso House Group.

Panini ’shop in shop’
Panini Internazionale kommer fysiskt flytta in på fem utvalda coffee shops och vara exklusiv leverantör av all mat som säljs på Espresso House. Pilotprojektet utgår ifrån Stockholm men med ambitionen om att rullas ut på fler orter.

Konkret kommer Panini vara en s.k. ’shop in shop’ där Panini dels tar med sig sitt egna utbud in i Espresso House ekosystem, men också utvecklar och sätter sin touch på Espresso House klassiker som cream cheese bagel och foccacia som båda blir Panini mash-up. Också helt nya produkter introduceras på lunchmenyn. Espresso House-gästen får ett bredare utbud av mat att välja ifrån och Panini-gästen får fler platser att handla sin mat på.

*På bild: John Nylén, Espresso House (vänster) och Ricard Constantinou, Panini (höger).  Intervju i Dagens Industri här.

Kort fakta:

  • Det är första gången Espresso House och Panini Internazionale samarbetar.
  • Samarbetet omfattar fem Espresso House shoppar runt om i Stockholm, den första öppnar på Regeringsgatan 5:e mars.
  • Pilotprojektet pågår under 2020, målet är att det ska bli ett långsiktigt samarbete.
  • Espresso House och Paninis lojalitetprogram kommer finnas tillgängliga för gäste
  • Panini Internazionale möjliggör självscanning på Espresso House av det sortiment som säljs i Panini-hyllan.