Espresso House grundades i Lund 1996 och har sedan dess vuxit till att bli ledande i Norden med över 400 coffee shops och 5000 Baristor. Nu öppnar Espresso House tre coffee shops i Hamburg, Tyskland.

Den 11 oktober slår Espresso House upp dörrarna till sin allra första coffee shop i centrala Hamburg. Det är en stor coffee shop på 290 kvadratmeter och två våningar som erbjuder 130 sittplatser och under hösten kommer ytterligare två coffee shops att öppna i samma stad. I en unik, välkomnande atmosfär erbjuder Espresso House kaffe av högsta kvalité från det egna rosteriet i Stockholm. Menyn kommer innehålla en mix av Espresso House klassiker blandat med lokala favoriter.

– Jag ser fram emot att introducera Espresso House i Tyskland, där vi startar med tre fantastiska lägen i Hamburg för att visa upp vårt svenska coffee shop koncept. Vi vill ge gästerna en personlig kaffeupplevelse där Baristornas hantverk, vårt Specialty coffee och en vänlig och personlig service bidrar till en upplevelse i världsklass. Allt detta i en mysig och välkomnande atmosfär, säger John Nylén, koncernchef på Espresso House Group.

Ett team bestående av 15 Baristor kommer att välkomna gästerna i Hamburg på öppningsdagen, alla utbildade i Espresso House egen Academy.

– Vi ser fram emot att välkomna gästerna till Espresso House och hoppas att de kommer älska den unika, välkomnande atmosfären tillsammans med den höga kvalitén på kaffe. Vi kommer fortsätta servera favoriterna från Balzac som Franzbrötchen och Bananabreads tillsammans med klassiska svenska fikafavoriter som den välkända Kanelbullen, Blåbärspajen, och Chokladbollen säger, Nikolas Niebuhr, VD för Balzac Coffee och Espresso House i Tyskland.

Espresso House förvärvade den tyska coffee shop kedjan Balzac 2017 och kommer att fortsätta driva varumärket Balzac parallellt med de tre nyöppningarna i Hamburg.  Totalt kommer Espresso House att ha 43 coffee shops i Hamburg.