Det är för första gången möjligt att få godsaker från Espresso House levererade till dörren. Med start idag kommer matleveransföretaget Foodora leverera produkter från coffee shop sortimenten till hushåll i Stockholm. Förhoppningen är att det på sikt ska finnas på fler orter, så håll utkik i våra kanaler om det!

Eftersom läget i samhället är ovisst pga COVID-19 och fler spenderar sin tid i hemmet än ute på stan, var det rätt tillfälle att rulla ut en lösning som möjliggör hemleveranser. Med Foodora blir det möjligt att beställa mat och dryck från coffee shop och få det levererat till dörren – snabbt, smidigt och säkert.

– Foodora ger oss förutsättningar att effektivare nå våra gäster och ge dem möjligheten att beställa hem sin favoritdryck eller måltid från Espresso House. I och med detta adderar vi ytterligare ett servicelager till Espresso House upplevelsen, säger Pontus Wretman, Product Manager Espresso House Sverige

Förutom hemleveranser via Foodora kan man också i Espresso House app göra beställning på distans och hämta upp i närmsta coffee shop, s.k. Pre-Order. Coffee shopen på hörnet fortsätter ha öppet som vanligt för dem som hellre tar sin fika på plats än i hemmasoffan.

I enlighet med de rekommendationer Folkhälsomyndigheten tagit fram, har Espresso House tryggat lokalerna ytterligare med att införa avståndsmarkeringar, möjliggjort bordsbeställningar, glesat ut mellan borden och minskat antalet sittplatser i syfte att minimera de fysiska interaktionerna.