Med målsättningen att minska matsvinnet ytterligare inleder nu Espresso House ett samarbete med Karma. Med Karmas app kan privatpersoner köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker till ett billigare pris.

– Samarbetet med Karma innebär att vi på ett enkelt och bra sätt kan rädda den mat som eventuellt blir över i slutet av dagen, en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Målet är att alla våra coffee shops ska kopplas på under nästa år. Det känns fantastiskt att vi är igång och vi ser framemot att rädda mat tillsammans med Karma, säger Stina Möller, VD på Espresso House i Sverige

Samarbetet inleds med att Espresso House kopplar på 40 coffee shops i storstäderna till appen för att sedan fortsätta att utöka med fler ställen runt om i landet under 2019.

Några av de coffee shops som redan är igång med Karma är Espresso House på Drottninggatan och Regeringsgatan i Stockholm samt Espresso House på Kungsportsavenyn, Arkaden och Kungspassagen i Göteborg.

– Fika är ett populärt segment bland våra användare vilket gör det extra roligt att få presentera detta samarbete. Vi är både väldigt glada och stolta över att Espresso House har valt att samarbeta med Karma på ett rikstäckande plan för att minska matsvinnet, säger Elsa Bernadotte, operativ chef och medgrundare på Karma.

För mer information: www.karma.life.
Bilder: http://bit.ly/2Ox1MX6

För mer information kontakta:

Malin Sandsjö
Marketing Manager, Karma
malin@karma.life

Johanna Lindroth
PR Manager, Espresso House
Johanna.lindroth@espressohouse.se