Under 2016 blev Johan & Nyström en del av Espresso House Group. Vår vision är att ge världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst. Espresso House har tillsammans med Johan & Nyström tagit fram ett helt nytt ekologiskt specialkaffe-sortiment, som rostas till perfektion och är direkt handlat av vårt stora kontaktnät av kaffebönder från alla delar av den kaffeproducerande världen. Det nya kaffesortimentet kommer till våra coffee shops efter sommaren och nu pågår bygget för fullt för att skapa Europas största specialkafferosteri söder om Stockholm.

Ambitionen är att erbjuda gästerna en bred specialkaffemeny som följer årets säsonger och skördar där ett ekologiskt alternativ alltid är en självklarhet. Special Brew, limited editions och våra säsongskaffen som blivit omtyckta inslag i våra coffee shops kommer kvarstå och framöver finnas även som ekologiska alternativ.

Organic Brew är namnet på vårt nya välbalanserade ekologiska specialkaffe med smaker av stenfrukt, karamell och söt citrus. Ett kaffe som inte kommer att lämna någon oberörd, ett direkthandlat och våtförädlat kaffe från Tolima i Colombia. Det smakar precis som vi vill att ett krispigt Colombiakaffe ska smaka.

Jimma är vårt första ekologiska Special Brew, ett utvalt säsongskaffe från Etiopien. Det är ett elegant, våtförädlat kaffe med sammetslent avslut och toner av blomster, citron och persika. Våra limited editions kommer fyra gånger om året och är ett handplockat urval från våra bästa kaffefarmer, i små lotter, där våra gäster kommer få ta del av allt som den fantastiska kaffevärlden har att erbjuda.

Kaffe är vår passion sedan tjugo år tillbaka då Espresso House startade i Lund. Vi kommer alltid att satsa på kaffe av högsta kvalitet. Somliga kallar det specialkaffe, för oss så är det en självklarhet och det enda vi vill servera våra gäster.

Rostningen spelar stor roll för smakupplevelsen och eftersom smak sitter i våra väggar så rostar vi kaffet långsamt och varsamt för att ge varje kaffe en chans att utveckla sin fulla potential. Från vårt nya rosteri söder om Stockholm så kommer kaffet levereras färskrostat direkt till våra coffee shops för att drickas direkt eller köpas med hem. Håll ögonen öppna för fler spännande nyheter när vi rullar ut vår nya kaffemeny efter sommaren.