Det nya året är en tid för förändring och nya vanor. På Espresso House vill vi bidra till detta genom att sätta fokus på växtbaserad mat och dryck. Växtbaserad mat är inte bara bra för hälsan, det är också ett mer miljövänligt och hållbart val.

100% god smak | 50% växtbaserat

På Espresso House bryr vi oss om att göra kloka val för vår planet, och vi vill alltid förbättra oss. Därför är det viktigt för oss att erbjuda ett bra urval av växtbaserad mat och dryck som både smakar gott och är bättre för miljön.

Växtbaserad mat och dryck blir allt mer populärt. Espresso House har som mål att 50% av produktsortimentet i våra shopar erbjuds som växtbaserat. I slutet av 2021 erbjuder vi i genomsnitt ett växtbaserade produktsortiment till 49% på alla marknader.

Växtbaserade mejeriprodukter

Espresso House är främst känt för varma och kalla drycker. Våra Coffee shops har ett stort urval av växtbaserade mejerialternativ för espressodrycker och frapinos. Över 12% av alla varma drycker som vi sålde under 2021 var tillagade med växtbaserade mjölkalternativ, och denna andel har ökat stadigt under de senaste åren. De växtbaserade alternativen omfattar havre-, soja- kokos- och ärtdryck, varav havredrycker är de mest populära.

Välkommen vintermenyn

Även om julen ligger bakom oss är vi fortfarande inte redo att lämna det mysiga med vintern. Som tur är har vi precis de rätta produkterna för en klassisk vinterfika eller mysig frukost! Smaktemat under den kommande perioden kan bäst beskrivas som nötig och chokladig.

Vi lanserar två varma säsongsdrycker: Hazelnut Latte som är en Caffe Latte smaksatt med hasselnöt, samt Hazelnut Mocha Latte som är smaksatt med både hasselnöt och choklad – toppad med vispgrädde och chokladsås. De varma dryckerna får naturligtvis sällskap av två kallare varianter – Islatte Hazelnut och Hazelnut Chocolate Frapino. Alla dryckerna passar förstås perfekt till Hasselnötsbullen som återkommer i sortimentet.

För att komplettera denna vintermeny har vi också några spännande nyheter från bageriet – Ruby Red chokladboll med rubinröd choklad och hallon och en Chokladscones, som blir den perfekta sötsaken både till frukost som eftermiddagsfika. Vi introducerar också vår Semmelsnäcka och i år är den 100% plantbaserad, vilket gör det möjligt för fler av våra gäster att njuta av detta säsongsbetonade bakverk.

Menyn är en blandning av gamla favoritsmaker och spännande nyheter, som förgyller vinterns kalla dagar. Vår vinterkampanj pågår fram till den 16 mars, så det finns gott om tid att hitta just din favorit! Produkterna finns så länge lagret räcker.