Master Barista   

Hur är det att vara Master Barista?

Förutom att skapa en riktigt bra kaffeupplevelse till alla dina gäster är du som Master Barista också en expert på kaffe med ett särskilt ansvar för att träna nyanställda inom både service och kaffekvalitet.

Att jobba som Master Barista

Lär känna Henry

Master Barista i Linköping

Master Barista

Vad fick dig att välja Espresso House?

- Mitt intresse för kaffe gjorde mig nyfiken på att arbeta som barista. Jag blev själv inspirerad av en barista i min hemstad, så jag visste redan då att jag ville prova på det. Jag har fått många vänner och fick vara en del av ett team där vi kunde växa tillsammans och utvecklas som individer. Den goda kommunikationen mellan baristorna, alla typer av chefer samt huvudkontoret, gör att jag är nöjd med att stanna kvar i det här företaget. Jag känner mig sedd och vi får möjligheter att utmana oss själva och växa. Jag har fått otroligt mycket självförtroende på grund av detta och jag är väldigt tacksam för att jag har fortsatt att kämpa när det har varit tufft - det har gjort mig starkare och visst har det varit lönsamt.

Vad har du lärt dig genom att arbeta med oss?

- Det finns många saker som jag har lärt mig när jag har arbetat i den här branschen. Jag har lärt mig att tolerera och arbeta effektivt med stress, vilket är mycket viktigt och nödvändigt för att växa. Jag har lärt mig att utmana mina gränser och tänja dem ytterligare. Förutom allt detta har jag, tack vare de möjligheter jag har fått, också lärt mig konsten bakom kaffe, vilket är det som jag brinner mest för.

Vad är det bästa med att jobba på Espresso House?

- Höjdpunkten i mitt arbete är att utvecklas och bygga ett starkare jag. Ibland får jag acceptera och gå vidare om det finns ett hinder i stället för att gå tillbaka och ge upp - för showen måste fortsätta. Jag har fått många vänner under min tid på Espresso House. Att jobba här skapar ett starkt band med kollegorna vilket har lett till en mycket rolig och effektiv tid tillsammans bakom baren. Jag får också se mina kollegor utvecklas och bli mer självsäkra - det är något väldigt fint. Därför är det bästa med att arbeta på Espresso House för mig utveckling, möjligheter och eftersom jag är Master Barista är jag tvungen att nämna det... kaffe!

Utveckla dig själv och andra

Du kommer att tillhöra en Coffee Shop, men du kommer också att arbeta som Coffee Trainer i flera Coffee Shops, i ett område som du tilldelats. Tillsammans med dina Coffee Shop Managers är du ansvarig för baristorna i ditt område. Du utvecklar deras roll som kaffeambassadörer och stärker deras yrken.

Master Barista Utbildningen

Du kan bli Master Barista genom vår Master Barista Academy-utbildning. Du lär dig om kaffets historia, bryggningskemi, underhåll av espressomaskiner och kvarnar och hur du lyckas som Master Barista. När du har avslutat Master Barista Academy blir du en certifierad Espresso House kaffeexpert och får din egen svarta Master Barista-uniform.

Master Barista Utbildningen

Vill du mer än så?

Om du vill djupdyka i kaffe och utveckla dina ledaregenskaper, har vi flera utbildningar i både kaffe och ledarskap.

Läs mer
Vill du mer än så?

Ansök här!

Bli en del av Espresso House-familjen!