Från planta till tallrik

Från planta till tallrik   

100% gott, 50% växtbaserat

Vi tror på att göra mumsiga saker. Smak kommer alltid först och är det inte gott, finns det inte på menyn, så enkelt är det. Vad vi också tror på, är det fria valet. Men för att kunna välja, måste det finnas alternativ. Vi vill att det ska vara bra för dig och för miljön, så att alla våra gäster ska kunna göra bra val. År 2022 har vi redan nått vårt mål att 50 % av vår meny ska vara tillgänglig som ett växtbaserat alternativ.

Varför växtbaserat?

En stor mängd av alla växthusgaser är orsakade av att människan odlar mat och en stor del av vår egen miljöpåverkan kommer från produkter som vi serverar i våra shoppar. Vi fortsätter att sträva efter att öka våra växtbaserade alternativ i alla kategorier.

Plant-based

Alltid nyfikna

Vår produktavdelning och vårt bageri jobbar hela tiden med att innovera och förnya sortimentet, alltid med fokus på våra gästers förväntningar på hållbarhet, hög kvalitet och goda produkter. Genom åren har vi sett en ökad efterfrågan på växtbaserade produkter såsom alternativ till komjölk. Lite mer än 13% av alla varma drycker vi sålde under 2022 var växtbaserade, jämfört med 8% 2019. De växtbaserade alternativen gäller havre, soja och kokosmjölk, lite varierande mellan länder.

Prisbelönta

Under 2021 har vi också blivit prisbelönade för vårt jobb. Organisationen PlanteVekst topprankade Espresso House bland kaffe- och bagerikedjor för bäst växtbaserad mat och dryck i sortimentet i både Norge och Danmark. En utmärkelse som motiverar oss att inspirera ännu fler gäster att prova växtbaserade alternativ.

Plant-based semla

*Procentsatsen är baserad på mat och dryck som är växtbaserad och drycker som har ett växtbaserat alternativ. Sortimentet med färdiga drycker är inte inräknat.