Näringsvärden

Majoriteten av våra produkter görs färska varje dag och därför är våra näringsvärden baserade på standardiserade recept. Näringsinnehållet utgår dels ifrån vad våra leverantörer redovisar men även från analys med hjälp av näringsberäkningsprogram och eller annan typ av testning.

Allergier & Ingredienser

Vår mat bereds dagligen i kök som hanterar en mängd olika ingredienser.

Vanligt förekommande allergener är exempelvis gluten, nötter, soja, mjölk, ägg, fisk och skaldjur.  Våra kaffebarer och kök används flitigt och produkter som lagas delar ofta utrustning för att tillverka, förvara och hantera flera olika ingredienser. Trots att vi vidtar åtgärder och är oerhört noggranna i vårt arbete i arbetet med att minimera eventuell kontaminering, så finns det ändå risk att produkter och ingredienser kommer i kontakt med varandra. Vi skriver alltid ut när en produkt innehåller en allergen, men vi kan aldrig garantera att våra produkter som äts eller dricks är helt fria från någon allergen.

Vår Produktinformation innehåller en lista på alla produkter vi säljer i våra svenska kaféer, med förteckning över alla ingredienser och de lagstadgade allergenerna.

Vegan-märkt produkt

Produkter med etiketten ”Vegansk” är endast gjorda på växtbaserade ingredienser. Veganska produkter och ”Fri från”-produkter är inte desamma. Även om en produkt märkt ”Vegansk” är gjord på växtbaserade ingredienser, kan den oavsiktligt ändå bli kontaminerad med allergener som mjölk eller ägg.

Vänligen kom ihåg att besöka sidan Produktinformation regelbundet eftersom recept kan förändras över tid.

Vi förstår att oavsett hur detaljerad vår guide är, så kan du ha frågor som inte besvaras tillräckligt tydligt. Om du är osäker eller efterfrågar mer information om någon av våra produkter eller mer generellt om hur vi hanterar mat, kontakta gärna vår kundservice på info@espressohouse.se