Vårt eget rosteri   

Vårt Rosteri

Våra kaffebönor rostas långsamt till perfektion (varför nöja sig med sämre?) i vårt eget rosteri för Specialkaffe. Det ligger i Länna, precis utanför Stockholm. Vårt rosteri köper in och rostar allt kaffe till Espresso House. Vi byggde helt nya lokaler under 2017, och det är faktiskt ett av Europas modernaste rosterier för Specialty Coffee.

Coffee beans being roasted
Under 2022 rostade vi mer än
0
ton kaffe
Roastery production

Påverkan på miljön

Rosteriet har alltid jobbat för att minska vår påverkan på miljön. Våra utgående transporter (inom Norden) från vårt rosteri är 100% klimatkompenserade av vår logistikpartner. När det är möjligt, så försöker vi också att samordna transporterna med vår te-leverantör i Tyskland, så att inga transporter ska rulla tomma.

Riktiga kaffeälskare

Alla som jobbar i rosteriet är dedikerade och passionerade för hög kvalitet och de kan allt som är värt att veta om kaffe. Att rosta Specialty Coffee är en konstform i sig, vilket kräver stor kunskap och förståelse. För oss är det ett hantverk att rosta kaffe, och vi gör det långsamt för att vara säkra på att varje omgång med bönor blir helt perfekt rostad.

Roastmasters