För oss betyder kaffe väldigt mycket. Men det är inte allt – vårt hjärta klappar även för andra varma och kalla drycker, bakverk, mackor och sallader. Gemensamt för allt vi serverar är den höga kvaliteten på våra produkter.

Tack vare vårt eget bageri, Espresso House Bakery, kan vi kontrollera varenda ingrediens i alla våra bakverk och bröd. På så vis vet vi exakt vad vi serverar våra gäster. När det kommer till kaffe använder vi endast de bästa råvarorna för att försäkra oss om att det håller högsta kvalitet. Kunskap och fingertoppskänsla är dock minst lika viktigt för att brygga en perfekt kopp kaffe – därför har vi bara diplomerade baristor på Espresso House. De kan hantverket och vet att gott kaffe är en hel vetenskap.

Kalla Drycker

Hos oss hittar du inte bara varmt kaffe – vi har även ett brett sortiment av kalla drycker! Förutom drycker på flaska så har vi våra egna blandningar som görs på beställning, läskande isteer och lemonader, storfavoriten Frapino, Islatte, Ischai och Cold Brew. Vårt kalldryckssortiment utökas ständigt och hos oss hittar du ett brett utbud av klassisk läsk och spännande nyheter. Välkommen att hitta din favorit!

Varma Drycker

Vi älskar kaffe mer än något annat och hos oss finns flera olika spännande kombinationer av kaffedrinkar där många baseras på vår egen Husets Espresso. Vi serverar dock mer än bara kaffe – till exempel varm choklad omsorgsfullt tillredd med vår egen chokladblandning, storfavoriten Chailatte eller våra goda teer. Man behöver inte älska kaffe för att hitta en favorit hos oss!

Mat

Hos oss finns mer än bara kaffe och fika; vi har många goda mackor, sallader, pajer, yoghurtar och annat mättande. Helt enkelt något till alla tillfällen – frukost, lunch, mellanmål eller när du vill ha något snabbt i farten. Allt vårt bröd bakas i vårt eget bageri och våra sallader tillreds direkt i våra coffee shops eller, när ytan inte tillåter, i vår egen centralberedning. Varför inte börja dagen med vår Frukostklassiker med scones som har funnits med sedan Espresso House startades. Är du extra hungrig – lägg till en yoghurt toppad med vår egengjorda müsli!

Bakverk

Alla våra bakverk och olika sorters bröd bakas i vårt alldeles egna bageri, Espresso House Bakery, som ligger i Malmö. I bageriet står kvalitet i fokus och våra bagare gör mycket av bakverken för hand, till exempel vår Chokladboll som rullas för hand, doppas i choklad och slutligen rullas i kokos. Eftersom vi bakar allt själva kan vi påverka innehållet i alla produkter, på så sätt har vi full koll på vad vi serverar våra gäster, något som vi är väldigt stolta och glada över.

Vårt Bageri

Om kaffet är Espresso House själ så är bageriet vårt hjärta. För oss är därför bagaren minst lika viktig som baristan. Allt bröd och alla bakverk som vi serverar är bakat med kärlek och omsorg på Espresso House Bakery, vårt alldeles egna bageri som är beläget i Malmö. Bagerihantverket utförs av 20 bagare med över 100 års gemensam bagerierfarenhet.

Fördelarna med att ha ett eget bageri är många. Dels har vi full kontroll på vad vi serverar våra gäster, dels ger det oss frihet och möjlighet att utveckla och testa nya godsaker, men även att snabbt kunna anpassa vårt utbud efter önskemål från våra gäster.

Hemligheten med att göra bakverk och bröd är att inte tumma på råvarukvaliteten. Därför använder vi oss av de bästa råvarorna av högsta kvalitet. Till våra kanelbullar använder vi äkta smör istället för margarin för att optimera saftigheten och vi smaksätter våra bakverk med naturliga produkter. Till vår focaccia använder vi högkvalitativt durum & vetemjöl samt den finaste olivoljan. Våra surdegsbröd bakas på en äkta surdeg för att ge en friskare smak samtidigt som det ger en saftigare produkt. Dessutom sågar vi själva krutonger av brödet och blandar dem för hand med olivolja och kryddor. Vår bagerifilosofi är enkel – inga onödiga tillsatser och råvaror av högsta kvalitet.

För att alltid kunna leverera färska produkter till våra coffee shops så fryser vi ned dem så fort de tagits ur ugnen, givetvis nygräddat. På det sättet kapslas alla aromer in från baktillfälle till servering. Vår förhoppning är att naturliga råvaror, ett grundligt hantverk tillsammans med en riklig dos kärlek ska ge en smakrik och äkta produkt som våra gäster kan njuta av.