2 NOVEMBER 2023

Tillsammans bekämpar vi ensamhet, en kopp i taget

På Espresso House älskar vi kaffe, lika mycket som vi älskar ditt leende när vi serverar kaffet till dig. Kaffe sätter igång samtal, skapar kontakt och främjar gemenskap.

Med utgångspunkt i vårt nordiska arv och vår öppna och inkluderande kultur, där alla är välkomna som de är, är vi fast beslutna att använda kaffets sociala kraft till att förändra saker till det bättre.

Vi presenterar: En kopp med ett uppdrag

Den här julen tar vi vårt engagemang för att bekämpa ensamhet till en ny nivå: säg hej till CupTogether koppen! Den här speciella koppen har tagits fram i samarbete med den kända finska porslinstillverkaren Arabia och erbjuder ett helt nytt sätt att njuta av din dryck i våra Coffee Shops. Dess ljusgröna färg och unika design fungerar som en symbol som signalerar till andra att du är öppen för ett trevligt samtal med någon du inte känner. Beställ bara din favoritdryck i en CupTogether kopp - och se vad som händer!

Gillar du koppens utseende lika mycket som vi gör?

Du kan också köpa en CupTogether mugg i presentförpackning för att njuta av dess skönhet hemma eller för att ge bort den till en person du håller varmt om hjärtat. Vi donerar hela försäljningen av dessa koppar under vår julkampanj till barnrättsorganisationen Maskrosbarn som arbetar med att förbättra livet för barn som lever i svåra hemförhållanden. Tillsammans gör vi skillnad och sprider glädje till de som behöver det mest!

Inspirerad av Skravlekopp

Idén bakom CupTogether inspirerades av våra vänner på Skravlekopp i Norge, som framgångsrikt introducerade konceptet med "samtalsmuggen" för att bekämpa ensamhet i sitt land. Vi är glada över att kunna ta detta initiativ till alla våra Coffee Shops och skapa en atmosfär där den enkla handlingen att njuta av en kopp kaffe kan skapa kontakt och göra någons dag bättre. Vår filosofi är att var och en av oss kan, och har ansvar, för att göra skillnad. Vi tror på kraften i många små handlingar som tillsammans ger en enorm hållbar effekt.

Varje leende räknas

Även om du väljer att inte använda CupTogether koppen är du varmt välkommen att anamma dess anda och ansluta dig till vårt uppdrag. Ta dig tid att titta upp och prata med människorna omkring dig.

Ett leende, ett vänligt ord eller en enkel gest kan räcka långt. Låt oss skapa en varm och välkomnande miljö där alla känner sig sedda och uppskattade!

Vi säger CupTogether, och med det förbinder vi oss att bryta ner tabun och bekämpa ensamhet - en kopp i taget.