3 NOVEMBER 2022

Vi bekämpar ensamhet med vänlighet och kaffe!

Det är något väldigt speciellt med julen, men vi kan inte riktigt sätta fingret på det (...för det kommer att bli kladdigt). När man tänker på det är det inte bara glasyren och de varma dryckerna, tända ljus och vara omgiven av sina nära och kära. Julen är en tid för något mer, något annat.

Det är en tid för att ge, på olika sätt. Att slå in presenter till familj och vänner. Men också att se sig omkring och möta en främlings leende. Säg hej och sprid kärlek runt omkring dig. Julen handlar om att dela med sig: kärlek, gåvor och lycka.

På Espresso House älskar vi kaffe. Inte bara för att det smakar gott, utan för att det har en stark social kraft som för människor samman. Med vårt initiativ CupTogether strävar vi mot att bryta tabun om ensamhet och bekämpa den - en kopp i taget.

I år fortsätter vi att stödja barnrättsorganisationen Maskrosbarn som arbetar med att minska ensamheten bland barn som växer upp i svåra hemförhållanden genom att ge dem stöd, vuxna som de kan lita på och en känsla av gemenskap.

För varje kopp bryggkaffe som säljs under december skänker vi 1 kr till Maskrosbarn. Under förra årets julkampanj lyckades vi samla in 986 501 kr till Maskrosbarns viktiga arbete. I år siktar vi på att samla in ännu mer pengar till organisationen.

Om du inte dricker kaffe kan du bidra på andra sätt. Social interaktion har visat sig vara det bästa sättet att bekämpa ensamhet. Titta upp och uppmärksamma människorna din omgivning – att känna sig sedd kan göra någons dag.

Delta i samtalet om ofrivillig ensamhet och CupTogether med oss!