FAQ

Undrar du över något? Här nedan finns svaren på de vanligaste frågorna. Skulle du inte hitta det du söker efter är du välkommen att höra av dig på info@espressohouse.se. Gäller din fråga Coffee Card eller vår app, vänd dig gärna till coffeecard@espressohouse.se.

 • Vårt samarbete med Telia och Need Insights

  Just nu mäter vi antalet människor som besöker eller passerar några utvalda coffee shops med hjälp av vårt wi-fi. De utvalda butikerna är Espresso House Dalagatan 9b, Sveavägen 82 Regeringsgatan 52. Mätningen kommer att ske under perioden [2019-06-24– 2019-08-30]

  Mätningen är ett samarbete med Telia och deras analyspartner Need Insights AB och syftar till att undersöka rörelsen utanför våra butiker för att kunna planera vår kaféverksamhet mer effektivt och därmed kunna erbjuda en bättre kundupplevelse. Mätningen är nödvändig för att uppnå detta syfte och därmed uppfylla det berättigade intresse vi har av affärsmässiga skäl, särskilt avseende planering, effektivisering och utveckling vår verksamhet. Personuppgiftsansvarig för mätningen som utförs genom våra butiker är EH Group AB gemensamt med Telia Sverige AB.

  Om du inte vill delta i undersökningen behöver du stänga av wi-fi på din telefon innan du besöker en av våra utvalda butiker.

  Hur fungerar det?
  Om du har wi-fi aktiverat i närheten av en av våra butiker som utför undersökningen, deltar du i mätningen. Informationen som samlas in blir omedelbart avidentifierad och sammanräknad och kan inte spåras tillbaka till våra gäster. Dina uppgifter sparas alltså inte. Det finns därför inte heller någon praktisk möjlighet för oss att ge dig tillgång till, rätta eller radera personuppgifter. Det är endast de anonymiserade resultaten som förs vidare till för analys.

  Om du har några frågor eller synpunkter kring vår personuppgiftsbehandling får du gärna kontakta oss på:

  Telia Sverige AB

  Adress: Stjärntorget 1, 169 79, Solna, Sweden

  Kontaktuppgifter till privacy team och Dataskyddsombud:

  dpo-tc@teliacompany.com

  EH Group AB

  Adress: Södergatan 24, 111 51 Stockholm, Sweden

  Kontaktuppgifter till privacy team:

  privacy@espressohouse.com
  010-51 01 000

  Kontaktuppgifter till Dataskyddsombud:

  Sharp Cookie Advisors AB, ansvarig Partner Sofia Edvardsen
  dpo@espressohouse.com

  010-51 01 000

  Du har rätt att framföra klagomål till en dataskyddsmyndighet. Datainspektionen är den myndighet i Sverige som utövar tillsyn över hur vi som företag efterlever tillämplig dataskyddslagstiftning. För mer information, se www.datainspektionen.se

 • Vad betyder förbeställning?

  Förbeställning är en funktion som gör det möjligt att beställa mat och dryck direkt i appen som du kan hämta upp på den shop du har valt. Du väljer om du vill sitta kvar i shopen eller om vi ska paketera beställning så du kan ta med dig den.

 • Hur lägger jag en förbeställning?

  1. Tryck Beställ i appen
  2. Välj vilken shop du vill beställa från.
   Appen kommer ge dig förslag på närmsta shop, men du kan också söka efter valfri shop.
  3. Välj det du vill beställa som finns på menyn.
  4. Skräddarsy din vara om du önskar, till exempel vilken typ av mjölk, värme, eller storlek du vill ha.
  5. Välj Lägg till produkt
  6. Gå vidare med din beställning genom att trycka på ’Se din beställning’.
   Här berättar appen för dig vilken shop och produkt du har valt.
  7. Välj att aktivera erbjudanden om du vill.
  8. Välj Sitta här eller Take-away
  9. Välj betalningsmetod
  10. Slutför din beställning genom att trycka ’Betala och skicka beställning’
  11. Efter slutförd beställning får du ett ordernummer, och kan följa statusen på din beställning direkt i appen.
 • Varför kan jag bara lägga förbeställning på vissa shopar?

  Under en tid kommer du bara kunna förbeställa på utvalda shopar i Sverige. Vi jobbar på att utveckla vårt koncept och fler shoppar kommer läggas till allt eftersom. Håll utkik efter din shop i appen!

 • Hur ändrar jag tid för upphämtning?

  I dagsläget går det inte att ändra tid för upphämtning, säkerställ alltid att du kan hämta beställningen vid den angivna tiden appen föreslår innan du genomför köpet.

 • Varför kan jag bara beställa vissa saker från er meny i appen?

  Förbeställning är nytt för oss och för att säkerställa att vi kan leverera din produkt så bra som möjligt börjar vi med en begränsad meny. Vi kommer utöka menyn hela tiden så håll utkik efter uppdateringar!

 • Mitt erbjudande fungerar inte, vad gör jag?

  Dubbelkolla erbjudandet så att ditt köp uppfyller alla krav och försök igen, om det fortfarande inte fungerar kan du efter genomfört köp höra av dig till vår gästsupport.

 • Hur betalar jag?

  Du kan antingen betala med ett inlagt betalkort, eller med insatta Coffee Card pengar. På fliken Coffee Card kan du lägga till ett betalkort genom att trycka på ”Hantera kontokort” och sedan trycka på ”Registrera kontokort”. Du kan även fylla på ditt Coffee Card med ett inlagt betalkort eller med Swish. När du betalar med insatta Coffee Card pengar får du 10% på all mat och dryck du köper, och lägsta insättningsgräns är 300 kr.

 • Jag råkade lägga fel order, hur går jag tillbaka?

  Det går tyvärr inte att ångra en order eller få pengarna tillbaka, därför är det viktigt att du säkerställer att din order är rätt innan du lägger den. Läs våra villkor för mer information https://espressohouse.com/myespressohouse/allmanna-villkor/

 • Hur ångrar jag min förbeställning?

  Efter att beställningen är slutförd går det inte att ångra sin beställning. Se våra villkor för mer information <https://espressohouse.com/myespressohouse/allmanna-villkor/>

 • Vad händer om jag inte hämtar min beställning i tid?

  Blir du försenad till upphämtning av din order kan vi inte göra någon ny eller ge dig pengar tillbaka, oavsett omständigheter.

 • Jag är inte nöjd med min beställning, vem hör jag av mig till?

  Om du inte är nöjd med din beställning ska du höra av dig till shopen du beställde ifrån i första hand. De ser till att göra en ny åt dig på en gång!

  Om du inte har möjlighet till detta får du gärna höra av dig till vår gästsupport.

 • Jag var tvungen att vänta på min beställning när jag kom till shopen, vem hör jag av mig till?

  Vi har som mål att alltid kunna leverera beställningar vid rätt tidpunkt och ge dig världens bästa service. Dock så kan oförutsedda omständigheter ske och därför kan vi inte garantera eller ansvara för att beställning blir gjord i tid. Vänd dig gärna direkt till shopen om detta sker så hjälper de dig vidare!

 • Varför behöver ni min platsdata för att göra en förbeställning?

  Vi efterfrågar din platsdata för att kunna föreslå shopar som är närmast dig. För mer information om hur och varför vi använder din platsdata, se vår integritetspolicy https://espressohouse.com/myespressohouse/integritetspolicy/

 • Varför får jag inte min födelsedagspresent?

  Vi har tyvärr haft problem med bedrägeri sedan vi lanserade vår födelsedagspresent i appen. Därför har vi varit tvugna att vidta en mindre säkerhetsåtgärd. Så, innan man får sin födelsedagspresent måste man ha tagit emot minst en stämpel på sitt stämpelkort. Det gör att vi vet att de som använder appen är en aktiv användare, och inte bara laddat ner appen för att ta emot gåvan. Det kommer en uppdaterad text innuti appen där man lägger till sin födelsedag om någon vecka.

  Vi hoppas ni förstår!

 • Vi har uppdaterat vår app!

  Här är de vanliga frågorna och deras svar kring uppdateringen:

  • Varför har ni bytt lägstanivån för att fylla på min app till 300 kr?
   Innan vår uppdatering var man tvungen att sätta in pengar och betala med appen för att kunna ta del av sina förmåner. Det glädjande beskedet är att man nu kan samla stämplar och använda erbjudanden utan att sätta in pengar! Den möjligheten har länge efterfrågats, och vi håller med om att det blir mycket smidigare. Man kan fortfarande sätta in pengar och betala med appen för att få 10 % rabatt, men då måste man sätta in minst 300 kr.
  • Var är mina gåvor?
   Dina gåvor finns kvar, även om du kanske inte ser dem i appen just nu. Vi måste göra en överföring från det gamla systemet till det nya. Så efter du har godkänt medlemsvillkoren kan det ta upp till 1 minut innan du ser dem igen. Skulle de fortfarande inte vara där, prova att starta om appen.
  • Jag har inte den exakta gåvan jag hade innan, varför?Vi har gjort gåvorna mer generella. Exempelvis om du haft en kanelbulle som gåva så kan du nu välja bland alla våra bakverk. Det gör att du själv kan välja det som du är sugen på för stunden, bra va?
  • Förut fick jag 20% på take away, det står inte att jag har det nu. Är det borta?
   Du har fortfarande kvar samma rabatt som innan. Just nu ser man det inte i appen men det kommer bli tydligt framöver.
  • Det står inte någonstans att jag är student, har jag fortfarande min rabatt?
   Ja, du har din rabatt precis som innan, under ”Profil” hittar du vilken medlemstyp du har. För att få din rabatt måste du fylla på med 300 kr – då får du 20% på take away, fina erbjudanden och var 10:e dryck gratis. Schysst deal va!

  Hoppas att du hittade din fråga och dess svar på denna sida, har du övriga frågor vänd dig till vår support.  

 • I used an offer, but it didn’t go though. Why?

  If you used the app:
 Please double check that you had activated the offer you liked to use in you app by pressing “Use” before you scan. Also make sure that the product you ordered was valid for the offer you choose, that you did the purchase during the valid period of time, and that you did the purchase in the shop/country that the offer was valid in. Also check you had internet on your phone when you used the offer. If you used Espresso House Wifi, don’t forget to accept the terms and conditions to make the internet work properly.

  If you used your bank card connected to My Espresso House: 
You can only connect your bank card to My Espresso House in one of our shops. If it’s connected correctly, then the Barista will be able to see your offers in the cash register and activate the offers for you. If that doesn’t work, double check with the Barista what offer he/she did active. Then contact support with the following information:

  If you contact support, please give them the following information:
  – What shop did you visit?
  – What product did you order? Small or big?
  – What offer did you use?

 • Why has my Coffee Card balance disappeared?

  If you balance has disappeared it’s probably because you have changed your phone number. You balance is connected to your phone number, and when you change your number – a new membership number is generated with a zero balance. If you need to merge you balances or transfer membership numbers, please contact support.

 • Why isn’t my Coffee Card balance correct?

  The likely reason is that your phone hasn’t had connection to internet and been able to synchronize with your latest purchase. Before you contact support, please check that your internet is working and then restart your app. A restart reloades your balance.

 • Why am I unable to top up my Coffee Card?

  You must first have a registered bank card in your app. The card has to be a Visa or a MasterCard. Your card needs to accept international payments as well as online payments. The card needs to be valid for more than 6 months ahead. Your card could have been stopped in Espresso House internal safety checks and your app has therefore been deactivated. Then you have to contact our support to reactive it again.

Följ oss på Instagram