På Espresso House brinner vi för en härlig kaffeupplevelse. bryggkaffet och espresson som serveras i våra coffee shops är ett s.k. specialkaffe, eller Specialty Coffee som det heter på engelska. Det innebär att kaffet alltid når över 80 poäng på en kvalitetsskala från 0–100 poäng. Kaffet vi använder oss av handlas i regel via s.k. Direct Trade, alltså att handeln mellan odlare och rosteri sker utan mellanhänder.

Rostning, bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi stolt ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe. Allt detta hamnar dock i skymundan om vi inte med stolthet kan säga att kaffet är odlat under sunda förhållanden. Avgörande för att kaffet ska komma till sin rätta smak är dessutom färskheten. Det är just nyrostat kaffe som har flest delikata smaker och aromer. På vårt eget rosteri i Länna rostas vårt kaffe långsamt och varsamt för att varje bönas unika karaktär ska nå sin fulla potential. För att vara säker på hur färskt vårt kaffe är märks alla våra påsar med rostningsdatum och klockslag.

Direct Trade

Direct Trade innebär att representanter från Espresso House har besökt plantagen och att handeln mellan odlare och rosteri sker utan mellanhänder. Samarbete och prissättning mellan odlare och köpare är långsiktigt vilket ger odlare och anställda en ekonomisk trygghet. Ett högre kaffepris resulterar i att de anställda får bättre betalt vilket påverkar jordbruket positivt då det blir mer bärkraftigt och långsiktigt.

Single Origin

Ett Single Origin-kaffe kommer från en specifik region. En av de stora fördelarna med Single Origin är att det ger små bönder en möjlighet att få ut sitt kaffe på marknaden utan att behöva producera stora volymer. Genom att ansluta sig till kaffekooperativ kan småbönderna tillsammans nå ut med sina kaffepartier på marknaden.

Single Estate

Single Estate betyder att kaffet kommer från en enskild gård. Alltså inga blandade kaffepartier utan vi vet precis på vilken sluttning kaffebönan växt och hur många soltimmar och nederbörd bönan fått. Det ger full spårbarhet och transparens på kaffebönans väg till din kopp.

Vårt Bryggkaffe

På Espresso House har vi tre olika och väl utvalda bryggkaffe – alla med sina speciella smakprofiler och ursprung. Njut av en perfekt kopp kaffe från Brasilien, Colombia eller Etiopien. Naturligtvis maler vi bönorna precis före bryggning för optimal smak. Kaffet är ett Specialty Coffee.

Läs mer om vårt bryggkaffe här!

Vår Espresso

Vår espressoblandning är omsorgsfullt utvald för att skapa en välbalanserad espresso för såväl nybörjare som konnässörer – givetvis med en rostprofil som är optimerad för bästa smak vid espressobryggning. Signature Espresso, som vi kallar den, används i alla våra espressobaserade drycker och smaken är fyllig och karaktärsfull med sötma, friskhet och toner av choklad, karamell och apelsin. Kaffet är ett Specialty Coffee.

Läs mer om vår espresso här!

Följ oss på Instagram