FAQ: App

Undrar du över något? Här nedan finns svaren på de vanligaste frågorna. Skulle du inte hitta det du söker efter är du välkommen att höra av dig på info@espressohouse.se. Gäller din fråga Coffee Card eller vår app, vänd dig gärna till coffeecard@espressohouse.se.

 • Varför får jag inte min födelsedagspresent?

  Vi har tyvärr haft problem med bedrägeri sedan vi lanserade vår födelsedagspresent i appen. Därför har vi varit tvugna att vidta en mindre säkerhetsåtgärd. Så, innan man får sin födelsedagspresent måste man ha tagit emot minst en stämpel på sitt stämpelkort. Det gör att vi vet att de som använder appen är en aktiv användare, och inte bara laddat ner appen för att ta emot gåvan. Det kommer en uppdaterad text innuti appen där man lägger till sin födelsedag om någon vecka.

  Vi hoppas ni förstår!

 • Vi har uppdaterat vår app!

  Här är de vanliga frågorna och deras svar kring uppdateringen:

  • Varför har ni bytt lägstanivån för att fylla på min app till 300 kr?
   Innan vår uppdatering var man tvungen att sätta in pengar och betala med appen för att kunna ta del av sina förmåner. Det glädjande beskedet är att man nu kan samla stämplar och använda erbjudanden utan att sätta in pengar! Den möjligheten har länge efterfrågats, och vi håller med om att det blir mycket smidigare. Man kan fortfarande sätta in pengar och betala med appen för att få 10 % rabatt, men då måste man sätta in minst 300 kr.
  • Var är mina gåvor?
   Dina gåvor finns kvar, även om du kanske inte ser dem i appen just nu. Vi måste göra en överföring från det gamla systemet till det nya. Så efter du har godkänt medlemsvillkoren kan det ta upp till 1 minut innan du ser dem igen. Skulle de fortfarande inte vara där, prova att starta om appen.
  • Jag har inte den exakta gåvan jag hade innan, varför?Vi har gjort gåvorna mer generella. Exempelvis om du haft en kanelbulle som gåva så kan du nu välja bland alla våra bakverk. Det gör att du själv kan välja det som du är sugen på för stunden, bra va?
  • Förut fick jag 20% på take away, det står inte att jag har det nu. Är det borta?
   Du har fortfarande kvar samma rabatt som innan. Just nu ser man det inte i appen men det kommer bli tydligt framöver.
  • Det står inte någonstans att jag är student, har jag fortfarande min rabatt?
   Ja, du har din rabatt precis som innan, under ”Profil” hittar du vilken medlemstyp du har. För att få din rabatt måste du fylla på med 300 kr – då får du 20% på take away, fina erbjudanden och var 10:e dryck gratis. Schysst deal va!

  Hoppas att du hittade din fråga och dess svar på denna sida, har du övriga frågor vänd dig till vår support.  

 • Vad är My Espresso House?

  My Espresso House är vårt lojalitetsprogram – HÄR hittar du information om vad det innebär.

  Tillsammans av lanseringen av My Espresso House uppdaterar vi också vår app, läs mer om uppdateringarna här nedanför.

 • Varför har ni tagit bort guldnivån?

  Vi frågade er gäster vad ni tyckte om Guldnivån. Majoriteten av de vi frågade tyckte att Guldnivån var ologisk och att man inte fick så mycket tillbaka för alla de gånger man besökt Espresso House. Därför gjorde vi om och gjorde rätt – nu får man fler erbjudanden och gåvor ju oftare man besöker oss.

 • Varför har ni bytt lägstanivån för att fylla på mitt Coffee Card till 300 kr?

  Innan vår uppdatering var man tvungen att sätta in pengar och betala med appen för att kunna ta del av sina förmåner. Det glädjande beskedet är nu att man kan samla stämplar och använda erbjudanden utan att sätta in pengar, vilket länge har efterfrågats! Man kan fortfarande sätta in pengar och betala med appen för att få 10 % rabatt, men då måste man sätta in minst 300 kr.

 • Varför är top-up bonusen borta?

  Top-up bonusen är borta för eftersom vi nu introducerar vårt stämpelkort där man efter 9 stämplar får sin favoritdryck helt gratis vilket är en bättre deal i längden.

 • Förut fick jag 20% på take away, det står inte att jag har det nu. Är det borta?

  Vissa av våra gäster har rabattavvikelser som skiljer sig mot den vanliga rabatter på 10 % om man sätter in minst 300 kr. Ni har fortfarande samma rabatt men det är inte kommunicerat i appen än.

 • Varför hittar jag inte barcoden (den jag scannar) på startsidan?

  Den finns där! Men gömmer sig lite. Vinkla fram telefonen eller vänd den upp och ner så kommer barcoden fram.

 • Varför kan jag inte registrera mig som student?

  Möjligheten försvann vid uppdateringen av appen men kommer snart tillbaka, håll ut!

 • Mina gåvor försvann efter uppdateringen av appen, vart är de?

  Du har såklart kvar dina gåvor! Gåvorna från din gamla app kommer snart in i din nya app. Vi måste göra en manuell överföring från den gamla appen till den nya. Det kan ta upp till en vecka innan de är på plats.

 • Får jag erbjudanden och stämplar om jag betalar med det fysiska Coffee Card kortet?

  Har man endast det fysiska Coffee Card kortet så är man inte medlem i My Espresso House. Man kan endast identifiera sig som medlem i My Espresso House genom att scanna appen eller använda sitt betalkort kopplat till My Espresso House.

 • Stödjer Espresso House app alla smartphones?

  Nej appen fungerar dessvärre inte för äldre smartphones. Eftersom det finns så pass många olika typer av telefoner så specificerar vi inte vilka det inte fungerar för. Men se alltid till att ha den senaste uppdateringen på din telefon. Skulle det inte fungera eller att exempelvis vissa vyer inte ”får plats”, hör av dig till support så tittar de närmre på det.

 • Varför ska jag ange min emailadress?

  Om du anger din emailadress kan ditt medlemskap och saldo återskapas, om du t.ex. byter mobilnummer. Vi kan även informera dig gällande viktiga ändringar och du kan få komma att svara på kundundersökningar.

 • Hur gör jag för att skicka en gåva till någon som inte har appen?

  I dagsläget går det inte att skicka gåvor till någon som inte har appen tyvärr. Vi jobbar på den funktionen så den bör fungera inom kort. Lösningen nu är att be den du vill skicka gåvan till att registrera sig som medlem, och att de sedan skickar gåvan.

 • Varför kan jag inte ladda mitt Coffee Card i appen?

  Du måste registrera ett bankkort i appen för att sedan kunna välja när du vill ladda på ett belopp. Bankkortet ska vara ett Visa eller MasterCard och det måste vara öppet för utlandsbetalningar och internetköp. Det kan hända att du hamnat i våra interna säkerhetsfilter och din app därmed blivit inaktiverad. Du måste då kontakta oss via support@espressohouse.com för att bli återaktiverad.

 • Varför stämmer inte mitt saldo?

  Den vanligaste orsaken är att appen inte har haft tillgång till Internet och kunnat synkronisera sig sedan ditt föregående köp. Se till att du har fungerande Internet på telefonen och starta om appen. Vid en omstart laddas ditt aktuella saldo till din telefon.

 • Varför har mitt saldo försvunnit?

  Om ditt saldo försvunnit beror det sannolikt på att du har bytt telefonnummer. Saldot är kopplat till ditt mobilnummer, och byter du telefonnummer kommer ett nytt medlemsnummer genereras med ett saldo som är noll. Behöver du hjälp att slå ihop saldon eller att föra över ett medlemsnummer, var vänlig kontakta vår support.

 • Varför fungerade inte mitt erbjudande?

  Om du använde dig av appen
  Kontrollera först att du markerat erbjudandet genom att trycka på knappen ”Använd” på kupongen du vill använda i din app. Var också noga med att läsa vilka produkter erbjudandet gäller för, vilka tidpunkter som det är giltigt eller vilken shop /land det är giltigt i. Kontrollera även att du har en fungerande uppkoppling på din telefon när du använder erbjudandet. Om du använder Espresso House Wifi måste du godkänna villkoren på en webbsida innan Wifi fungerar.

  Om du använde dig av betalkort
  Har du My Espresso House kopplat till ditt betalkort aktiverar Baristan dina gåvor och erbjudanden direkt i kassan åt dig. Om det inte fungerar, dubbelkolla med Baristan vilket erbjudanden den aktiverade. Kontakta sedan support med instruktionerna här nedan.

  Kontakta support när ett erbjudande inte fungerar, tillsammans med följande information:

  • Vilken shop handlade du på?
  • Vilken produkt beställde du? Stor eller liten?
  • Vilket erbjudande använde du?
 • Hur gör jag för att få studentrabatt hos er?

  När du registrerat studentrabatt hos oss får du 20% när du väljer take away. För att få studentrabatt behöver du ladda ner vår app och registrera ditt Mecenat-kort i vår app och betala för ditt köp med dina insatta Coffee Card-pengar. Lägsta insättning för Coffee Card är 300 kr.

 • Min studentrabatt har försvunnit från appen men jag är fortfarande student. Varför har min rabatt försvunnit?

  När giltighetstiden på ditt Mecenatkort gått ut behöver du verifiera dig på nytt. De som ej kan verifiera sig avverifieras. Logga in på Mecenat för att säkerställa att du fortfarande är registrerad som student hos dem. Sedan kontaktar du vår support support@espressohouse.com som kan hjälpa dig vidare.

Följ oss på Instagram