FAQ: App

Undrar du över något? Här nedan finns svaren på de vanligaste frågorna. Skulle du inte hitta det du söker efter är du välkommen att höra av dig på support@espressohouse.com

 • Jag kan inte lägga till mitt kontokort i appen?

  För att kunna lägga till ditt kontokort i vår app behöver du se till att:

  • Ditt kort är öppet för internetköp/utlandsbetalningar och giltigt i mer än 6 månader framåt.
  • Du har minst en krona på kontot för att en verifiering ska kunna göras.
  • Du är ansluten till internet, antingen via WIFI eller mobildata.

  Fungerar det fortfarande inte? Vänligen kontakta oss på support@espressohouse.com 

   

 • Varför får jag inte min födelsedagspresent?

  För att minska antalet bedrägeri i appen har vi vidtagit en mindre säkerhetsåtgärd. Innan man får sin födelsedagspresent måste man ha tagit emot minst en stämpel på sitt stämpelkort. Det gör att vi vet att de som använder appen är en aktiv användare, och inte bara laddat ner appen för att ta emot gåvan.

  Vi hoppas ni förstår!

 • Vad är My Espresso House?

  My Espresso House är vårt lojalitetsprogram – HÄR hittar du information om vad det innebär

 • Hur registrerar jag mig som student?

  Du öppnar appen och trycker på ”Profil”, och sedan på ”Inställningar”. Där hittar du ”Registrera som student”. Skriv in ditt personnummer och tryck på ”Klar” på ditt tangentbord. Då letar vi efter ditt personnummer i Mecenats databas. Är du registrerad som student hos Mecenat så sker en träff, och ditt medlemskap uppdateras till student. Då får du 20% på all take away när du betalar med insatta pengar. Är det första gången som du registrerar dig som student så får du också en gåva!

 • Får jag erbjudanden och stämplar om jag betalar med det fysiska Coffee Card kortet?

  Du får bara stämplar och erbjudanden när du har appen.

 • Stödjer Espresso House app alla smartphones?

  Nej appen fungerar dessvärre inte för äldre smartphones. Eftersom det finns så pass många olika typer av telefoner så specificerar vi inte vilka det inte fungerar för. Men se alltid till att ha den senaste uppdateringen på din telefon, och den senaste uppdateringen av appen.

 • Varför ska jag ange min emailadress?

  Ditt medlemskap är först och främst kopplat till ditt telefonnummer. Om du skulle byta telefonnummer så måste vi hjälpa till med att flytta över ditt medlemskap till ditt nya telefonnummer. Genom att lägga in din emailadress så underlättar du först och främst den flytten. En annan fördelar är att vi kan informera dig gällande viktiga ändringar. Du kan även komma att svara på kundundersökningar.

 • Hur gör jag för att skicka en gåva till någon som inte har appen?

  När du skickar en gåva väljer du ett telefonnummer som du vill skicka gåvan till. Gåvan kommer därför vara kopplat till telefonnumret som du skickar till.

  • Har mottagaren redan appen så får mottagaren en push-notis och gåvan direkt i appen.
  • Har mottagaren inte appen så får den ett sms med en länk till att ladda ner appen. Mottagaren måste då ladda ner appen och registrera sig med samma telefonnummer som gåvan är skickad till (samma telefonnummer som smset skickades till). Då kommer gåvan att vänta i appen under ”Erbjudanden”.
 • Hur laddar jag på min app med pengar?

  Öppna din app och tryck på ”Skanna” i menyn. Där scrollar du  ner och trycker på ”Ladda ditt kort”. Välj hur mycket du vill ladda med, och välj sedan betalningsmetod. Du kan antingen betala med ditt ditt betalkort eller med Swish.

  För att ladda på med ditt betalkort måste du först registrera ditt betalkort i din app. Det gör du genom att trycka på ”Scanna”, och sedan på ”Hantera betalkort”. Tryck på ”Registrera betalkort” och skriv in dina betalkortsuppgifter. Tryck sedan på ”Registrera”.

 • Varför stämmer inte mitt saldo i appen?

  Den vanligaste orsaken är att appen inte fullt har uppdaterats sedan ditt senaste köp. Du kan själv hjälpa till genom att starta om din app. Skulle saldot fortfarande inte vara korrekt, gå då in under ”Profil” och titta under ”Mina kvitton” och se så att dit senaste köp ser korrekt ut. Skulle det inte göra det så trycker du på återigen på ”Profil” och sedan ”Support” och sist ”Kontakta oss”. Beskriv sedan ditt problem så utförligt som möjligt för att ge oss en chans att lösa det åt dig.

 • Varför har mitt saldo försvunnit?

  Ditt medlemskap är kopplat till ditt telefonnummer. Om ditt saldo försvunnit beror det sannolikt på att du har bytt telefonnummer. Byter du telefonnummer kommer ett nytt medlemsnummer genereras med ett saldo som är noll. Behöver du hjälp att slå ihop saldon eller att föra över ett medlemsnummer, var vänlig kontakta vår support genom att i appen trycka på ”Profil”, ”Support” och sedan ”Kontakta oss”.

 • Varför fungerade inte mitt erbjudande?

  För att använda ett erbjudande eller gåva måste du först aktivera det i appen innan du skannar appen i kassan. Du gör det genom att trycka på knappen ”Aktivera” på erbjudandet. Var också noga med att läsa vilka produkter erbjudandet gäller för, vilka tidpunkter som det är giltigt eller vilken shop /land det är giltigt i. Om du vill dubbelkolla att ditt erbjudande är aktiverat så kan du fråga baristan som ser det i direkt i kassan.

  Om erbjudandet inte skulle fungera, kontakta support tillsammans med följande information:

  • Kvittot (det hittar du genom att trycka på ”Profil” och sedan ”Mina kvitton”)
  • Beskrivning på vilket erbjudande du använde
 • Min studentrabatt har försvunnit från appen men jag är fortfarande student. Varför har min rabatt försvunnit?

  När giltighetstiden på ditt Mecenatkort gått ut så slutar du att få studentrabatten i vår app. Får du ett nytt kort hos Mecenat måste du gå in i vår app och registrera dig igen. Logga in på Mecenat för att säkerställa att du fortfarande är registrerad som student hos dem.

 • Hur ser jag att jag är registrerad som student i appen?

  Gå in på ”Profil”, och tryck sedan på ”Inställningar”. Om det vid ”Medlemskap” står Student så är du student. Du kan också se vad du får för rabatt under ”Skanna”.